Συνταγές
Γεμάτη αρώματα από την πρασοτυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600γρ αλεύρι 400ml νερό 60ml ελαιόλαδο
20γρ αλάτι 10γρ μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε νερό -λάδι -αλάτι κ ρίχνουμε αλεύρι κ μπέικιν.Χωριζουμε σε 2 μπάλες, ανοίγουμε αλοίφουμε με μαλακή μαργαρίνη τυλίγουμε σε πούρο κ μετά σε σαλιγκάρι
βάζουμε σε σακουλάκι κ το βάζουμε στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε την γέμιση σε λαδάκι τσιγαρίζουμε 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ρίχνουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, άνιθο κ το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.
Λαδώνουμε το ταψί ανοίγουμε το ένα σαλιγκάρι σε φύλλο όσο ακριβώς είναι το ταψί μας βάζουμε προαιρετικά λίγο τραχανά αν υπάρχουν υγρά. Σπάμε με τα χέρια μας λίγο φέτα από πάνω .Ανοίγουμε το 2ο φύλλο λαδώνουμε, χαράζουμε
Ψήνουμε για 1ωρα στους 200*
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμα Τυροψωμάκια μπουκίτσες με φέτα και γιαούρτι.
Είναι το τέλειο σνακ για την δουλειά και το σχολείο. Γίνονται στην στιγμή και είναι τόσο λαχταριστά, που ζεστά θα σου κλέψουν την καρδιά!
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη φέτα, το λάδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
- Πλάθετε τα ψωμάκια σε μπαλάκια και …
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : icookgreek