Συνταγές
Πεντανόστιμα Τσουρέκια που γίνονται στο πι και φι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινη Γιτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
400 γραμμάρια γάλα φρέσκο
7 αυγά
1500 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
Μαχλέπι
κακουλέ
2 κρόκους για την επάλειψη
Σουσάμι
Φιλέ αμυγδάλου
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
Εκτέλεση
Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά προσθέτοντας και 4-5 κουταλιές αλεύρι να γίνει πηκτός χυλός. Σκέπασα με μεμβράνη και το έβαλα στον φούρνο στους 50° C να ανέβει ,έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Χτύπησα στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη ,στην συνέχεια πρόσθεσα τα αυγά ,το μαχλέπι, το κακουλέ .
Συνέχισα με απλή ανάμειξη του προζυμιού και του αλευριού στο μπολ με το βούτυρο και τα αυγά , χωρίς ζύμωμα.
Έβαλα την ζύμη στον φούρνο στους 50°C έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Έπλασα τα τσουρέκια τα έβαλα σε βουτυρωμένα ταψιά και τα έβαλα στον φούρνο στους 50°C να διπλασιαστούν σε όγκο!.
Στην συνέχεια τα άλειψα με 2 κρόκους αυγών διαλυμένους με 2 κουταλιές νερό και πασπάλισα σουσάμι και φιλέ αμυγδάλου .
Έψησα τα τσουρέκια στους 150° C για 3 τέταρτα με αντιστάσεις πάνω κάτω ένα, ένα ταψί .
Το κόκκινο αυγό είναι βαμμένο με χρώμα ζαχαροπλαστικής βρώσιμο!
Η Συνταγή είναι της κ. Φωτεινη Γιτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.