Συνταγές
Ένα πολύ νόστιμο πιλάφι με μοσχάρι καρότα και κρεμμύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μίκα Πολυχρονοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια μοσχάρι χωρίς κόκαλα και πέτσες
300 γραμμάρια κρεμμύδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
300 γραμμάρια καρότα χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρέας τα κρεμμύδια και τα καρότα βάζουμε και μία κουταλιά λάδι αλάτι πιπέρι κόκκους μπαχάρι και τα σκεπάζουμε να τα καλύπτει καλά και τα αφήνουμε να βράσει τόσο που να διαλύεται το κρέας
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε Μία κούπα ρύζι νυχάκι Το αφήνουμε να λαδωθεί καλά ανακατεύοντας το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και τα λαχανικά
προσθέτουμε 2 κούπες και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 18 λεπτά και πιει το ζουμί του αποσύρουμε την κατσαρόλα και σκεπάζουμε για λίγα λεπτά και το πιλάφι έτοιμο να φορμαριστεί και θα σερβιριστεί
Η Συνταγή είναι από Μίκα Πολυχρονοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμα συκωτάκια πουλιών με πιλάφι σε φόρμα του κέικ
Υλικά
1/2 κιλό συκωτάκια
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
2 φλυτζάνια ρύζι
Δυόσμο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
thumbnail 6
Εκτέλεση
Πλένουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα συκωτάκια στο βούτυρο. Τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ή το κέτσαπ.
Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με 5 φλυτζάνια νερό. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα με τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 4-5 λεπτά. Αν χρειαστεί σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε με δυόσμο ή μαϊντανό.