Γλυκα
Πεντανόστιμα Ρολάκια κανέλας με γλάσο μαστίχας από την Ντίνα Νικολάου
Υλικά Για το μείγμα με την μαγιά 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα, χλιαρό ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο Lurpak, λιωμένο ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχρη κρυσταλλική 8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για τη ζύμη 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης, κοσκινισμένο 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Για το μείγμα με την μαγιά
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο Lurpak, λιωμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχρη κρυσταλλική
8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη ζύμη
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης, κοσκινισμένο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Γιώτης
½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
120 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη Fytro
2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Για το γλάσο
150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 κουτ. σούπας soft Lurpak
5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
½ κουτ. γλυκού δάκρυα μαστίχας Χίου, τριμμένη με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μείγμα της μαγιάς: Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα.
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30×20 εκ.
Απλώνουμε το βούτυρο της γέμισης σε . . .
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou