Συνταγές
Ωραία πρόταση – μπέργκερ με μανιτάρια και γέμιση από ομελέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζει τα μανιτάρια σε ένα ταψί που έχει βάλει λαδόκολλα λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο αλάτι .
Ψήνει αντιστάσεις μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζει λίγο βούτυρο και λίγο λάδι.
Έχει κόψει ένα κρεμμύδι ξερό σέ φέτες πολύχρονες πιπεριές σέ κύβους
ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνει λίγο αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα γλυκιά και λίγο κουρκουμά .
Αφού μαλακώσουν τα υλικά ρίχνει 6 ασπράδια αυγών χωρίς να την ανακατέψει μόλις ψηθεί από την μία πλευρά με ένα καπάκι την γυρίζει ανάποδα και μόλις ψηθεί γεμίζει τα Μανιτάρια.
Από πάνω έριξε κρέμα μπαλσαμικο
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πεντανόστιμα μανιτάρια με λευκό κρασί
Υλικά
400 γρ. λευκά μανιτάρια
1/2 ποτήρι νερού ξηρό λευκό κρασί
1/2 κεφάλι σκόρδου
1/2 ξηρό πιπέρι τσίλι
φρέσκο μαϊντανό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψτε τα μανιτάρια, καθαρίζετε το σκόρδο και το μισό πιπέρι τσίλι.
Προθερμάνετε το τηγάνι και ρίξτε το ελαιόλαδο .
Βάλτε το πιπέρι τσίλι στο ελαιόλαδο, προσθέστε το σκόρδο και τηγανίστε για ένα λεπτό, έτσι ώστε να μεταφέρουν τη γεύση και το άρωμα τους στο ελαιόλαδο.
Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε και ρίχνετε και το αλάτι.
Όταν τα μανιτάρια μαλακώσουν, προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε άλλα 5 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σβήνουμε.