Συνταγές
Φανταστικά πιροσκί με πατάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση
Βράζουμε 1 κιλό πατάτες και τις λιώνουμε με πιρούνι, ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι ξερό και το περνάμε από το τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο να πάρει λίγο χρώμα.
Το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την πατάτα και συμπληρώνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο όποιος θέλει, αλάτι και λίγη ρίγανη.
(Αφήνουμε στην άκρη)
Για την ζύμη
Από το νερό που είχα βράσει τις πατάτες, βάζουμε σε μπολ 500ml σε μια λεκάνη και περιμένουμε να κρυώσει λίγο, έπειτα βάζουμε 10 γρ, μαγιά ξερή, δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ζάχαρη,850 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο αλάτι.
Φτιάχνουμε τη ζύμη και περιμένω να ανέβει (περίπου 1 ώρα) .
Χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια και ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα της πατάτας και κλείνω.
Τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμα κρεατοπιτάκια ή πιροσκί με κρέας. Όπως και να το πείτε….Είναι νοστιμότατα.
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Kiritsi – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
1,5κουπα νερό, 1κουπα γάλα, 1κουπα ελαιόλαδο, 1/3κουπας ξύδι, 1κ.σουπας ζάχαρη, 1κ.σουπας αλάτι 2φακελακια μαγιά.
Όλα τα υγρά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα προσθέτουμε αλεύρι περίπου 1κιλο ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει.
Γέμιση.
Χρησιμοποιουμε ότι κρέας θέλουμε και έχουμε. Αυτή την φορά βαλουμε 500γρ. Χοιρινό, 500γρ. Αρνί. Αφού τα βρασουμε τα ψιλοκοψα .
Σωταρουμε ελαιόλαδο με 1μεγάλο κρεμμύδι, πρόσθεσουμε 3πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, και 2 καρότα τριμμένα. Έπειτα το κρέας και 1κουπα νερό,και το βρασουμε για 10′. Όταν κρύωσε πρόσθεσουμε ντομάτες κομμένες σε κύβους και κεφαλοτύρι σε κύβους.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης όσο ένα πορτοκάλι το ανοίγουμε με τα χέρια, βάζω 2κουταλιες από την γέμιση και κλείνουμε καλά. Ψήνουμε στους 180αεροθερμο.
Διατηρούνται και στην κατάψυξη ψημένα ή όχι.
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Kiritsi – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.