Συνταγές
Πεντανόστιμα κανελόνια που θα μυρίσει όλο το σπίτι (κιμάς-σάλτσα)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
Υλικά ( για τον κιμά )
1 κιλό κιμά ανάμεικτο ( μοσχάρι και χοιρινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
250γρ.μανιτάρια
1 μεγάλο καρότο
1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμό
1 φλιτ.του τσαγιού κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
5 μπαχάρια
5 γαρύφαλλα
1 ποτήρι νερό ζεστό
Εκτέλεση
Σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε βαθύ σκεύος μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνετε τον κιμά και τον σωτάρετε μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και τον ανακατεύετε συνεχώς.
Τον σβήνετε με το κρασί και αφήνετε ξεσκέπαστο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε τα μανιτάρια και το καρότο.
Του ρίχνετε την ντομάτα , αλατοπίπερο , τα μπαχάρια , λίγο νερό ζεστό και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί για 1 ώρα.
Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς τον αφήνετε να κρυώσει και μετά με κουταλάκι γεμίζετε τα κανελόνια άβραστα και τα τοποθετείτε σε πυρέξ ή ταψί.
Μέχρι να γίνει ο κιμάς φτιάχνετε την σάλτσα….
Υλικά ( για την σάλτσα )
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοχυμό
200γρ.κρέμα γάλακτος ή 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
100 γρ.τυρί γραβιέρα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
Ρίχνετε το σκόρδο τον ντοματοχυμό και ψήνετε για 5 λεπτά.
Με την σάλτσα ντομάτας περιχύνετε τα κανελόνια που πρέπει να τα σκεπάζει ελαφρά.
Ρίχνετε από πάνω και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 30 λεπτά , ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”