Συνταγές
Πεντανόστιμα και λαχταριστά ρολάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
12 – 14 φύλλα κρούστας
λίγο ελαιόλαδο
14 κγ ταχίνι κακάο
ή σπιτική πραλίνα φουντουκιού
ή φυστικοβούτυρο (
μια χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
7 μικρές μπανάνες – 5 μεγάλες
άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το ένα φύλλο κρούστας, αλείφουμε το μισό με λίγο ελαιόλαδο και το διπλώνουμε στα δύο.
Από το υπόλοιπο αλείφουμε πάλι το μισό με ελαιόλαδο και το διπλώνουμε στα δύο.
Στη μια άκρη βάζουμε στη μέση της (όχι από άκρη σε άκρη) από 1 κγ γεμάτο ταχίνι με κακάο και πάνω του πασπαλίζουμε με λίγο καρύδι χοντροκομμένο.
Τοποθετουμε στη μέση του ένα κομμάτι μπανάνας (σε μικρή μπανάνα το μισό, σε μεγάλη το 1/3).
Λαδώνω με το πινέλο το υπόλοιπο φύλλο και αφού ρολάρω, τυλίξω από τη μια άκρη με το φύλλο τη μπανάνα, διπλώνω τις άκρες – δεξιά και αριστερά – προς τα μέσα και συνεχίζω το τύλιγμα μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Τοποθετώ το ρολάκι πάνω σε λαδόκολλα και συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τα αλείφω εξωτερικά με ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για περίπου 10 λεπτά.
Μόλις το φύλλο πάρει χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Σερβίρω με άχνη ζάχαρη από πάνω, ή με μέλι ή αν δεν νηστεύουμε ταιριάζουν ιδανικά με μια μπάλα παγωτό.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.