Συνταγές
Μαρμελάδα σύκο – Τέλεια έγινε καλοφαγωτη καλοξοδευτη να είναι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 Κιλά σύκα
3 Κιλά ζάχαρη (γίνεται και με λιγότερη!)
1 1/2 Ποτήρια νερό
1 Λεμόνι ζουμί
4 Φιλαράκια Αμπάρορίζα
2 Ξυλάκια κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε απάνω στα Συκα την ζάχαρη Και τα βράζουμε για λίγο
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο Και τα βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα
Την άλλη μέρα Τα βράζω Και πριν το τέλος βάζουμε την Αμπάρορίζα και το λεμόνι
(όταν μισοβράσουν βάζω αυτό το μπλέντερ που είναι του χεριού και τα Λιώνω λίγο)
Αν θέλετε βάζετε και κανέλα εγώ την ξέχασα
Τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Και Αναποδογυρίζουμε να κρυώσουν
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
λιγότερη ζάχαρη 600 γρ. για κάθε κιλό φρούτου ( Τα ζυγίζω ξεφλούδισμένα). Δεν βάζω καθόλου νερό τη βράζω ακριβώς 30 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός οπότε και χαμηλώνω την ένταση της φωτιάς.
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πεντανόστιμα και εύκολα καρυδάτα γεμιστά με μαρμελάδα – Απλά δοκιμάστε τα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “syntagestisgogos“
ΥΛΙΚΑ
αβγα – 4 ασπραδια
ζαχαρη – 3/4 φλ.τσαγιου
καρυδια – 2 φλ.τσαγιου ψιλοκομμενα
κακαο – 2 κ.σουπας αγλυκο
κανελα – 1/2 κ.γλυκου
Ξυσμα απο πορτοκαλι – 1 κ.γλυκου
κουβερτουρα – 80 γρ.σοκολατα τριμμενη στον τριφτη
μαρμελαδα – πορτοκαλι για την γεμιση
Εκτέλεση
Βαζουμε τα ασπραδια στο μιξερ στη μεσαια ταχυτητα να χτυπηθουν για 5 λεπτα και στην συνεχεια ριχνουμε την ζαχαρη και συνεχιζουμε το χτυπημα, μεχρι να εχουμε μια ωραια δεμενη και σφιχτη μαρεγκα.
Σε ενα μπολ βαζουμε τα ψιλοκομμενα καρυδια,την τριμμενη κουβερτουρα, το κακαο,το ξυσμα πορτοκαλιου την κανελα, και με ενα κουταλι τα ανακατευουμε καλα.
Παιρνουμε 3 κ.σουπας μαρεγκα και με κοφτες κινησεις τη διπλωνουμε στα στερεα υλικα…
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : “syntagestisgogos“