Ορεκτικα
Πεντανόστιμα Δισκάκια από ρύζι με ανθότυρο, κολοκύθα και μανιτάρια
Υλικά 300 γρ. ρύζι arborio 300 γρ. ανθότυρο 100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο) 20 γρ. βούτυρο (2 κουτ. γλυκού) 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα (ανάμεικτα) 1 τεμ. σκόρδο 300 γρ. κολοκύθα 1 αυγό 3 πρέζες αλάτι 2 πρέζες πιπέρι μαύρο 15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) Εκτέλεση Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
300 γρ. ρύζι arborio
300 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
20 γρ. βούτυρο (2 κουτ. γλυκού)
150 γρ. μανιτάρια φρέσκα (ανάμεικτα)
1 τεμ. σκόρδο
300 γρ. κολοκύθα
1 αυγό
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
Εκτέλεση
Πλένουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας ένα τετράγωνο φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε πάνω τα λαχανικά και το σκόρδο, τα λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200°C.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τα δισκάκια ρυζιού: Κόβουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και στρώνουμε το ένα στην επιφάνεια εργασίας. Αδειάζουμε πάνω το μείγμα με το ρύζι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και με μια πλατιά σπάτουλα μεταφέρουμε εκεί τα δισκάκια ρυζιού και τα ακουμπάμε δίπλα-δίπλα, αλλά με το επόμενο να πατάει την άκρη του προηγούμενου.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα με τα λαχανικά και τα απλώνουμε πάνω από τα δισκάκια ρυζιού μαζί με το ζωμό τους, πασπαλίζουμε με τριμμένο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά.