Συνταγές
Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο ελαφριά και πεντανόστιμη – Κουταλιά και απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ κιμά μοσχαρίσια
1 ξέρω κρεμμύδι τρίμενω
1 καρότο τρίμενω
1 αυγό
2 κσ μαϊντανό
1 κγ ξέρω δυόσμο
1 κγ ριγανι
1 φλ καφε ρύζι καρολίνα
1/4 ποτιρι ελεολαδο
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα υλικά όπως τα κεφτεδακια τα κάνω μπαλίτσες σα ένα καριδι και το αλεύρωνω.
Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό με ένα κύβο μοσχάρι 3 κουτάλι με ελεολαδο λίγο αλάτι για να βράσει και μετά τα ρηχνω στο βρασμένο νερό τα γιουβερλακια σιγα σιγά δεν τα ανακατεύω να μην χαλάσει η φόρμα του
μετά σε 30″ βράσιμο ρίχνω το αυγολέμονο και το έχω έτοιμοι με 1 αυγό, 1 κουτάλι γιαούρτι, μισό λεμόνι τα χτυπάμε καλά το ρυχνω λίγο ζουμί από το φαγητό και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο φαγητό..
Στο τέλος σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πεντανόστιμα Αυγουλάκια γεμιστά με ζαμπόν
Υλικά
2 αυγά
2 φέτες ζαμπόν
αγγουράκι
½ κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές ξινή κρέμα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το ζαμπόν και το αγγούρι σε πολύ μικρούς κύβους.
Καθαρίζουμε τα βραστά αυγά και τα χωρίζουμε στη μέση.
Βγάζουμε τους κρόκους και τους τρίβουμε σε ένα λεπτό τρίφτη.
Προσθέστε τους κρόκους στο ζαμπόν και το αγγούρι. Ρίχνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μουστάρδα και τη ξινή κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα μισά αυγά με το μείγμα και σερβίρουμε.