Συνταγές
Μόλις βγήκε ζεστός ζεστός.. τέλειος χαλβάς Φαρσάλων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο, (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κτσ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κτσ. ζάχαρη.
Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28., και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να γίνει.
Εμένα χάλασε το γκριλ και δεν έκανε πολύ κρούστα.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό, 100 ml. ελαιόλαδο, 250 γρ. ζάχαρη, 3 νεροπότηρα νερό, 100 γρ. άσπρα αμύγδαλα, λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το σιμιγδάλι και το ελαιόλαδο ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε τα αμύγδαλα-κανέλα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, ζάχαρη και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μόλις πήξει το κατεβάζουμε και ενδιάμεσα καπάκι-κατσαρόλα βάζουμε πετσέτα κουζίνας.
Το αφήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια το βάζουμε στο σκεύος.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”