Συνταγές
Πανέμορφες και λαχταριστές οι ατομικές Charlottes
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Chrysanthig Angeli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σαβαγιάρ κομμένα στη μέση, τα βουτάμε σε γάλα και τα τοποθετούμε περιμετρικά σε ατομικά αποσπώμενα φορμάκια.
Για την patisserie βάζουμε σε κατσαρολάκι 1/2 λίτρο γάλα, 2 αυγά, 100 γραμμάρια ζάχαρη, 60 γραμμάρια αλεύρι, 1 βανίλια και ξύσμα πορτοκάλι.
Τα ανακατεύουμε όλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει, προσθέτουμε 20 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο. Τέλος γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι από Chrysanthig Angeli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ, ΑΦΡΑΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Η Συνταγή είναι του κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
600 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ
35 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
20 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
2 ΑΥΓΑ
350 ΓΡ. ΝΕΡΟ
30 ΓΡ. ΓΑΛΑ
150 ΓΡ. ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
2 ΦΑΚ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ ή 50 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΝΕΡΟ + ΓΑΛΑ + ΖΑΧΑΡΗ + ΑΛΕΥΡΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ+ ΜΑΓΙΑ , ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΧΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ .
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ 1 ΚΑΙ ΑΛΛΑ 4 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ 3 .
ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 100 ΓΡ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ.
ΑΦΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΘΟΥΝ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΟΡΔΟΝΙ 50 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΜΗΚΟΣ.
ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ , ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΤΣΑ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ 30 – 40 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 190 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ .
ΑΝ ΤΑ ΘΈΛΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΕΤΕ ΚΑΦΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΑΛΟΙΨΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΥΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.
Η συνταγή είναι του κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”