Συνταγές
Πολύ ωραία κρέμα ρόδι αλάδωτη και χωρίς ζάχαρη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γραμ. σπόροι ροδιού + επιπλέον για τη γαρνιτούρα – η χυμό ρόδι χωρίς ζάχαρη
4 κουτ. σ. γεμάτες νισεστέ
4 – 5 κουτ. σ. κρυσταλλική στέβια αναλόγως πόσο ξινό είναι το ρόδι σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολτοποιούμε τους σπόρους ροδιού στο μούλτι.
Σουρώνουμε τα κουκούτσια, κατευθείαν μέσα στο κατσαρολάκι, και κρατάμε τον καθαρό χυμό.
Διαλύουμε σε μπολ την στεβια, μαζί με το νισεστέ και λίγο από τον χυμό ρόδι, και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, με τον υπόλοιπο χυμό.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, και μόλις αρχίζει να πήζει, αποσύρουμε από την φωτιά, ανακατεύοντάς διαρκώς, μέχρι να πλήξει η κρέμα εντελώς.
Εναλλακτικά, σηκώνουμε το κατσαρολάκι λοξά στον αέρα, πάνω από την εστία, για να ρίξουμε την θερμοκρασία, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μοιράζουμε σε μπολ, και γαρνίρουμε με σπόρους ρόδι.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πειραγμένη Panacotta με καρύδα
Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 λίτρο γάλα καρύδας
5 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη
4 κ.σ. κρύο νερό
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι βανιλέτα
5 κ.σ. τριμμένο ινδοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε ν’ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτετε τη ζελατίνη την οποία έχετε ανακατέψει με το κρύο νερό κι έχετε αφήσει για 4 λεπτά να “διογκωθεί”.
Τέλος προσθέτετε τη βανιλέτα, το ινδοκαρυδο και ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
Αποσύρετε την panacotta από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρώς μοιράζετε σε μπωλάκια και τα βάζετε στο ψυγείο.
Πρέπει να τ’αφήσετε τουλάχιστον 5 ώρες να παγώσουν. Σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι της αρεσκείας σας.
Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.