Συνταγές
Πατσαβουρόπιτα με τυρί φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-12 φύλλα κρούστας
-300gr τυρί φέτα
-200γρ ανθότυρο (προεραιτικά) για τον χυλό
-240ml γάλα (1 κούπα)
-220ml καλαμποκέλαιο (1 κούπα)
-2 αυγά -2κτσ αλεύρι
-20gr baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή μας με την παρασκευή του χυλού. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το γάλα, λίγο λάδι περίπου 3 κτσ και τα αυγά. Ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα έως ότου διαλυθούν τα αυγά και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Ο χυλός είναι έτοιμος.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή της πίτας. Λαδώνουμε μία λαμαρίνα. Παίρνουμε τα πρώτα έξι φύλλα της κρούστας και αφού τα ανοίξουμε στο τραπέζι τα αλοίφουμε ελαφρώς με λάδι. Ρίχνουμε ομοιόμορφα τρίμματα τυριού σε όλη την επιφάνεια και κατόπιν μαζεύουμε και τσαλακώνουμε το φύλλο.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζοντας τα φύλλα στη λαμαρίνα προσέχουμε να μην πιέζει πολύ το ένα το άλλο. Αντί για τυρί φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανθότυρο.
Αφού έχουμε καλύψει τη λαμαρίνα με όλα τα φύλλα, τα αλοίφουμε ελαφρώς με λάδι. Απομένει να ρίξουμε με μία κουτάλα τον χυλό σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας ομοιόμορφα.
Βάζουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο είτε στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις είτε στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Η πατσαβουρόπιτά μας είναι έτοιμη, τραγανή και απολαυστική!
Δες την εκτέλεση της Συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor