Συνταγές
Πατροπαράδοτος και παραδοσιακός Μουσακάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικα
4 μελιτζανες φλασκες
1/2 κιλο κιμα αναμικτο (μοσχαρι-χοιρινο)
1 κονσερβα ντοματακια
2 μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκομενα
1 κσ φυτινη
1 κγ ζαχαρη
αλατοπιπερο
1/4 κγ καπνιστη παπρικα
300 gr καπνιστο ρεγγατο τριμμενο
Για την μπεσαμελ
500 ml γαλα φρεσκο
2 κσ νισεστε
1κγ βιταμ
1 αυγο
λιγο αλατι
λιγο μοσχοκαριδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και κοβουμε τις μελιτζανες σε οριζοντιες λεπτες φετες και τις αραδιαζουμε σε μια λαμαρινα του φουρνου με λαδοκολα. Τις περναμε με λιγο λαδακι και τις ψηνουμε στους 180c στον αερα μεχρι να ροδισουν.
Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε το κρεμμυδι μαζι με την ζαχαρη και τη φυτινη. Προσθετουμε τον κιμα και τον τσιγαριζουμε μεχρι να αλλαξει χρωμα. Προσθετουμε τα ντοματακια και τα μπαχαρικα και το αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει ολα τα υγρα του.
Μολις στεγνωσει καλα ο κιμας τον κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Στρωνουμε σε ενα πυρεξ μια στρωση απο μελιτζανες και πασπαλιζουμε με μπολικο τυρακι.
Προσθετουμε τον κιμα και παλι τυρακι. Τελειωνουμε τις μελιτζανες και στο τελος παλι τυρακι. Φτιαχνουμε την μπεσαμελ. Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το μισο γαλα και το βαζουμε να παρει βραση.
Το αλλο μισο το βαζουμε στο μουλτι με το νισεστε και το αυγο.
Μολις αρχισει το γαλα να βραζει ριχνουμε το μιγμα του μουλτι και χαμηλωνουμε την φωτια. Το ανακατευουμε πολυ καλα για να μη μας σβολιασει.
Μολις πηξει το κατεβαζουμε και ριχνουμε το βιταμ το αλατι και το μοσχοκαριδο. Το απλωνουμε πανω απο τις μελιτζανες και το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180c στον αερα μεχρι να ροδισει..!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”