Συνταγές
ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ:
10 πατάτες πλυμενες – κομμένες,
1 ποτήρι ελαιόλαδο,
αλάτι
μαυροπιπερο
κοκκινοπιπερο
ρίγανη
1 κουτάλια πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε στο ταψί η το πυρέξ τις πατάτες. Στην συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το μαυροπιπερο, την ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι και το πελτέ, αραιωμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερο!
ΚΕΦΤΕΔΕΣ:
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό κιμά ανάμικτο (χοίρινο-μοσχάρι), το αλάτι, το μαυροπιπερο, μία κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, μία κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο, 5 ξερά κρεμμύδια τριμμένα, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο, 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες, λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε!
Έπειτα, βάζουμε τους κεφτέδες πάνω στις πατάτες και κλείνουμε καλά με αλουμινοχαρτο και το βάζουμε στο χαμηλό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες!
Στην συνεχεία, βγάζουμε απο τον φούρνο! Παίρνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα ελαιόλαδο και έπειτα τοποθετούμε στην σειρά τα κεφτεδάκια!
Τα ψήνουμε στο δυνατό να πάρουν χρώμα!
Τέλος, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες και στον φούρνο ξανά για 15 λεπτά!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!