- 4-5 πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κτσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κτγ. μπέικιν
- 1 κτγ. αλάτι
- 1 κτγ. μαύρο πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη.
- Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις πιέζουμε με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά τους.
- Τις τοποθετούμε σε μπολ.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε μία παχιά στρώση λάδι σε βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι από τη ζύμη και το πιέζουμε στα χέρια μας ελαφρά να γίνει επίπεδο.
- Το βάζουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε για 8 λεπτά συνολικά, γυρνώντας μια φορά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
- Βάζουμε 3-4 τηγανίτες στο τηγάνι κάθε φορά και μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το πολύ λάδι.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.dairy-free.eu