Συνταγές
Ωραία ιδέα ή ανάμεικτη ταραμοσαλάατα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Ntagianta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
170γρ ταραμά
1ποτήρι του κρασιού λεμόνι
1ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 μεγαλούτσικες πατάτες βρασμένες και λιωμένες
½ φραντζολάκι ψωμί μουλιασμένο σε νερό
Και μετά το στραγγίζουμε και το περνάμε από τον τρίφτη
άνιθο και φρέσκο κρεμυδάκι κατά βούληση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά τον ταραμά με το μισό λεμόνι να σπάσουν τα αυγουλάκια του ταραμά.
Μετά ρίχνουμε εν αλλάξ πατάτα-ψωμί-λάδι-λεμόνι μέχρι να τελειώσουν, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα.
Η Συνταγή είναι από Maria Ntagianta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ & ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ
Υλικά
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
4 βολβοί παντζαριών
100 γρ. ξινομυζήθρα
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδελίτσες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λευκό ξίδι
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει βράζουμε τις πατάτες για 25-30 λεπτά και τις σουρώνουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα παντζάρια. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τις πατάτες και τα παντζάρια, όσο είναι ακόμη ζεστά, προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, το λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το ξίδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για περίπου ½ ώρα. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
TIPS: Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα βρασμένα παντζάρια. Θα τα βρείτε σε vacuum συσκευασίες (κενό αέρος) στα ψυγεία λαχανικών των σουπερμάρκετ.
Φροντίστε να προσθέσετε το λάδι και το ξίδι όσο οι πατάτες είναι ακόμη ζεστές, έτσι θα απορροφηθούν καλύτερα και θα μελώσουν.