Συνταγές
Λαχταριστό και νοστιμότατο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!!!! Καλή σας απόλαυση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κοτόπουλο ολόκληρο
-πατάτες
-100 γρ. μουστάρδα
-80 ml. ελαιόλαδο χυμός από 1 λεμόνι
-1 κύβο κότας
-ρίγανη
-αλάτι
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τα περιττά λίπη και στη συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και το πλένουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε στις πατάτες μουστάρδα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί.
Μαρινάρουμε και τα κοτόπουλα με μουστάρδα, ελαιόλαδο, ρίγανη , αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε τα κοτόπουλα μαζί με τις πατάτες και ψήνουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα στους 160 βαθμούς. (Ανάλογα και τον φούρνο μας).
Προς το τέλος του ψησίματος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πατατοσαλάτα….χωρίς πατάτες
Πρόκειται για συνταγή η οποία θα ξεγελάσει όποιον την δοκιμάσει, αφού δίνει γεύση πατάτας χωρίς να περιέχει πατάτες.
ΥΛΙΚΑ
-1 μεγάλο ή δύο μικρά καρότα
-1/4 κόνδυλους σέλινου
-3 μικρά κολοκύθια
-1 κρεμμύδι
-1 πράσινο μήλο
-2 αυγά, βρασμένα καλά
-3 αγγουράκια μπαχαρικών
-αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την γεύση που προτιμάτε
-100 ml. μαγιονέζας ή γιαουρτιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιγοψήνουμε στον ατμό τα καρότα και το σέλινο αφού τα έχουμε κόψει σαν μικρά ζάρια.
Κάνουμε το ίδιο με τα κολοκυθάκια αλλά τα ψήνουμε περίπου για το μισό χρόνο από ότι τα καρότα και το σέλινο.
Τα υπόλοιπα υλικά, αφού τα κόψουμε επίσης σε μικρά κυβάκια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και αδειάζουμε σε αυτό τα υλικά που σιγοψήσαμε στον ατμό, δηλαδή τα καρότα, το σέλινο και τα κολοκυθάκια.
Μπορούμε να βελτιώσουμε τη γεύση δοκιμάζοντας με αλάτι και πιπέρι. Η σαλάτα μας θα δέσει πιο καλά και θα γίνει πιο γευστική εάν προσθέσουμε μαγιονέζα ή γιαούρτι. Για καλύτερη γεύση σερβίρεται κρύα!