Συνταγές
Λουκουμι πραγματικά – μπριζολάκια με πατάτες φούρνου έχουμε σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
Πατάτες όσες θέλουμε
2 πορτοκάλια το χυμό
1-2 λεμόνια το χυμό
1 κουτ.σουπ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στη λαμαρίνα τις πατάτες κομμένες, και τις μπριζόλες….σε μπωλ στύβουμε τα εσπεριδοειδή, τη μουστάρδα το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, και ανακατεύουμε πολύ καλά…
περιχύνουμε, ανακατεύουμε και φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις πατάτες φούρνου με ξινή κρέμα
Υλικά
800 γρ πατάτες
– 100 ml γάλα
– 200 ml ξινή κρέμα ·
– 30 γραμμάρια αλεύρι ·
– 30 γραμμάρια βούτυρο (για άλειμμα του ταψιού )
– 80 γρ. Τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βράστε σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε το νερό και βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψί με βούτυρο.
2. Ανακατέψτε το αλεύρι με κρύο γάλα, προσθέστε ξινή κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε τη σάλτσα στις βραστές πατάτες. Μην αναμιγνύετε. Από πάνω ρίχνετε το τυρί και λίγο βούτυρο.
3. Καλύψτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε να ψήνετε μέχρι σχηματισθεί κόκκινη κρούστα.