Συνταγές
Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες !!! Κλασικό και αγαπημένο φαγάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
-750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο χωρίς την κόρα
-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θρούμπη
-1 κτσ. ξύδι
-1 κτσ. κέτσαπ
-1 αυγό
-1 κτσ. λάδι
-χυμό από λεπόνι και πορτοκάλι
-1 κτσ. μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας! Βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα ταψάκι κόβουμε πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θρούμπη. Επάνω βάζουμε τα μπιφτέκια.
Στο σέικερ χτυπάμε 1 ποτήρι λάδι με 1 κτσ. μουστάρδα, τον χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι και το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες .
Βάζουμε και 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Πατάτες στο φούρνο με χωριάτικα λουκάνικα
Υλικά:
- Πατάτες 6-8 τεμ.
- Λουκάνικα χωριάτικα ή με πράσο 2 μεγάλα
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας πικάντικη
- Ρίγανη, θυμάρι
- Αλάτι- πιπέρι
- Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες για να ψηθούν γρήγορα. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, και μισό ποτήρι νερό και τα ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε τις πατάτες μας με το μείγμα και βάζουμε από πάνω τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-50 λεπτά.