Συνταγές
Αυτά είναι τα νόστιμα – πατάτες με τυριά κιμά και λουκάνικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
500 γρ κιμα μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτε
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι 1 δαφνοφυλλο
3-4 λουκάνικα βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
250 γρ regato τριμμένο
2-3 ντομάτες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τριγαρίζουμε πολυ καλά τον κιμά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστεί καλά Ρίχνουμε και τον Πελτέ να τσιγαριστεί μετά προσθέτουμε τις ντομάτες και μόλις πιουν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτω αλάτι πιπέρι πάπρικα το δαφνοφυλλα και λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με το λάδι του
Σε ένα πυρεξακι στρώνουμε μια στρώση πατάτες το μισό τυρί τον κιμά τα λουκάνικα μετά στρώνουμε ξανά πατάτες τις ροδέλες ντομάτας και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 200 μισή ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις πατάτες με μπέικον και μανιτάρια
Υλικά
150 g καπνιστό μπέικον
8 βραστές πατάτες
100 g μανιτάρια
1 κρεμμύδι
μείγμα μπαχαρικών για γεύση
Μαιντανό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε. Προσθέτουμε σε φέτες τα μανιτάρια και το μπέικον μαζί, τηγανίζουμε λίγο, προσθέτουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε ακόμη λίγο .
Ρίχνουμε αλάτι και μπαχαρικά.
Τέλος, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις πατάτες με βότανα στο φούρνο
Υλικά
2 κιλά πατάτες baby
1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λυωμένο
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε πατάτες, λάδι, σκόρδο και βότανα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι.
Ψήνουμε μέχρις ότου οι πατάτες χρυσίσουν και μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά.