1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κούπα καρότα σε κύβους
1 κρεμμύδι σε κύβους
6 σκελίδες σκόρδο σε κύβους
1 κούπα σέλινο σε κύβους
1 κ.σ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ αλεύρι
1.5 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
1/2 κ.γ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αρχικά κόψτε τα λαχανικά σας. Τις πατάτες σας μπορείτε να τις κόψετε και σε μεγαλύτερα κομμάτια αν θέλετε.
2. Αφού τα κόψετε όλα, ρίξτε πρώτα τις πατάτες. Σε ένα διπλανό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι πριν τα ρίξετε πάνω από τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά για να πάνε παντού.
3. Μετά, ρίξτε μέσα τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το νερό. Αφού τα έχετε βάλει όλα, προσθέστε και επιπλέον νερό εάν δείτε πως το νερό δεν είναι έστω 5 εκατοστά πάνω από τα λαχανικά.
4. Αφού τα ετοιμάσετε όλα, κλείστε την συσκευή και αφήστε την για έξι με οχτώ ώρες.
5. Όταν περάσει ο χρόνος, ανοίξτε το slow cooker και ελέγξτε την σούπα. Εάν σας φαίνεται καλή, προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την σούπα σε πιάτα και σερβίρετε!