Συνταγές
Για σήμερα λοιπον εμείς τρώμε μαυρομάτικα γιαχνί..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μην ξεχνάμε να τρώμε και όσπρια όπου κάνουν καλό στην καρδιά..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
Πρώτα βράζουμε τά μαυρομάτικα για 4′ και πετάμε την μαυρίλα τους. Ύστερα σωταρουμε ξερό κρεμμύδι μέσα σε 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, ύστερα ρίχνουμε λίγο Κολοκυθακι πράσινο σέ φετουλες, Σελέρυ και μαϊντανό, μισή ντομάτα φρέσκια ώριμη, 1 καρότο σέ φετουλες, αλατοπιπερο ρίγανη τζιτζερ σέ σκόνη κουρκουμά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συμπληρώνουμε 1 κούπα νερό φρέσκο νερό, και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 30′. Προς το τέλος έριξα το χυμό από 1 λεμόνι σβήνουμε όταν μείνει με το Λαδάκι του το φαγητό. Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο έξτρα και όποιος θέλει και χυμό λεμονιού επιπλέον… Σίγουρα και ελιτσες, ωμό κρεμυδι στα τέσσερα…
Και 1 φύλλο δάφνης και 1 μικρή πιπεριτσα κόκκινη καυτερή μέσα στο φαγητό…
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για πατάτες αντιναχτές Κύπρου
- 1 κιλό μικροσκοπικές πατατούλες (προτιμότερο βιολογικές), με τη φλούδα, καλά πλυμένες
- αλάτι
- 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon)
- 30 κόκκοι κόλιανδρου, χοντροσπασμένοι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Σπάμε τις πατάτες μία-μία με μια πέτρα ή έναν μπάτη ή ένα βαρύ αντικείμενο, ώστε να κάνουν μια σχισμή. Τις αλατίζουμε καλά.
Τις τηγανίζουμε σε μία κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο που μόλις να τις καλύπτει, σε μέτρια φωτιά. Όταν μαλακώσουν (αυτό θα πάρει 10 – 15 λεπτά), δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
Τραβάμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα, πετάμε το λάδι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαναρίχνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και ψήνουμε για 20 – 30 δευτερόλεπτα.
Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και «αντινάσσουμε» τις πατάτες (κουνάμε έντονα την κατσαρόλα για να ανακατευτούν) για 10 δευτερόλεπτα.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές του Χριστόφορου Πέσκια στο http://www.gastronomos.gr