Συνταγές
Αρακάς με πατάτες και καρότα το φαγητό μας σήμερα!! Θαυμασια μαγειρεμενο και μελωμενο φαγητο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρακά(Εγώ έβαλα φρέσκο που τον είχα στην κατάψυξη από το χωριό)
2 καρότα σε ροδέλες
2 πατάτες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι λάδι
άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ σ Πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει προσθέτουμε τις πατάτες να σωταριστούν ελαφριά μετά ριχνουμε τον αρακά τον ανηθο τα καρότα την πάπρικα αλάτι πιπέρι και ζεστό νερό και σιγοβράζουμε .
Λιγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερο
αφήνουμε να δέσει η σάλτσα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον
Υλικά:
7 πατάτες μετρίου μεγέθους
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές φέτες
6 φέτες μπέικον κομμένες τετράγωνα
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
πάπρικα
ψιλοκομμένος μαϊντανός για πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά. Τοποθετούμε τις πατάτες μια-μια κόβουμε σε κάθετες φέτες μέχρι να ακουμπήσει το μαχαίρι στα ξύλα κοπής και να μείνει ακέραιο το κάτω μέρος της πατάτας ώστε να σχηματιστεί το λεγόμενο «ακορντεόν».
Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες ώστε να χωράει στην κάθε σχισμή που δημιουργήσαμε στις πατάτες.
Κόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε στις σχισμές μια λεπτή φέτα λουκάνικο και ένα κομμάτι μπέικον εναλλάξ.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να δούμε ότι οι πατάτες μαλάκωσαν.
Μόλις τις βγάλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.