Συνταγές
Ένα διαφορετικό παστίτσιο – τούρτα παστίτσιο με λαχανικά αλά κρεμ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Anestaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να κάνουμε αυτό το υπέροχο παστίτσιο θα βράσουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό ένα πακέτο μακαρόνια κοφτά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στην συσκευασία.θα τα στραγγίζουμε και θα τα ξεπληνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαριζουμε 2 συσκευασίες μεσαίες μανιτάρια 2 πιπεριές κόκκινες και 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες αφού πρώτα τα ξεπλένουμε. Μόλις τσιγαριστουν προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι και ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβρασουν όταν πιουν το νεράκι ρίχνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και θριματισμενη φέτα σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε.
Περνούμε ένα Τσερκι 28 το βουτυρωνουμε καλά και περνάμε στο δαχτυλίδι μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ βάζουμε μια στρώση μακαρόνια λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί μία στρώση γέμιση μακαρόνια- τυρί- γέμιση- μακαρόνια και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ σε κατσαρόλα ανακατεύουμε 2 κούπες γάλα με 2 κ.σ. κορν φλαουρ και ένα κ.σ. βούτυρο μόλις πήξει το μίγμα σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε ένα αυγό αλάτι μοσχοκάρυδο και τριμμένο κίτρινο τυρί ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το Τσερκι σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδησει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Anestaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ – απλά νόστιμο
Η Συνταγή είναι από κ. Desislava Martinova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αγαπημενο φαγακι μικρων και μεγαλων..
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο (500 γραμ.) χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
1/2 φλ. κεφαλοτύρι η ότι αλο κίτρινο τυρί έχετε εγω εβαλα οτι ειχα…
Για τη σάλτσα κιμά
800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γραμ.ψιλοκομμένη ντομάτα
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι
φρεσκο τριμμένο πιπέρι
Για τη σπιτική μπεσαμέλ
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα.
Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο
Η Συνταγή είναι από κ. Desislava Martinova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.