Συνταγές
Παστέλι χειροποίητο – φανταστικό φαίνεται και σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Φωφώ Σεμερτζίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Μισό κιλό μέλι
Μισό κιλό σουσάμι
Μισό κιλο φυστικη
Καβουρντισμένα
Ένα τέταρτο αμυγδαλα ελαφρώς ψημένα
Εκτέλεση
Ψήνουμε ελαφρώς το σουσάμι να πάρει χρώμα το αδειάζουμε σε μπολ.σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι να βράσει ελαφρώς προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μια κουταλιά σούπας λεμόνι
αφού βράσει το μείγμα ρίχνουμε τους ξηρούς τέλος βάζω λαδόκολλα στο ταψί και το απλώνω το πιέζω με τον πλάστη να γίνει ομοιόμορφο!!
Η Συνταγή είναι από Φωφώ Σεμερτζίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για παστέλι με φυστίκια,σουσάμι και αρωματικά
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουσάμι
1 φλιτζάνι φιστίκια
3 φλιτζάνια μέλι
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλο σκόνη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε βαθύ τηγάνι και το αδειάζουμε σε μεγάλο μπωλ.Βάζουμε στο τηγάνι το μέλι με μία κουταλιά νερό να βράσει, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το σουσάμι.
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε βρεγμένο ξύλο στρώνοντας ομοιόμορφα με βρεγμένο πλάστη.Το κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι ζεστό. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.Το παστέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, έχει μεγάλη θρεπτική αξία κι είναι απ’ τα ωραιότερα παραδοσιακά σαμιώτικα γλυκά.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.letscook.gr