Συνταγές
Πανέμορφα και λαχταριστά παστάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Theodwra Kermeniwth – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Εκτελεση παντεσπανι σε τσέρκι 30χ35 (τοποθετημένο μέσα στο ταψί).
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακάο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο.
Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις.Το εψησα κι μετά το χώρισα σε 3 παντεσπάνι.
Υλικά για τη μους
1000ml φυτική σαντιγί (πράσινο κουτί)
600γρ κρέμα κακάο φουντουκιού sisinni
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει, λιώνουμε τη κρέμα σε μπαιν μαρί και τη προσθέτουμε στη σαντιγί. ΠΡΟΣΟΧΗ θέλει πολύ λίγο ανακάτεμα με μια μαρίζ γιατί η σαντυγι κόβει.
Υλικά για το σιρόπι
200γρ ζάχαρη
200ml νερό
Λίγο χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για 3 λεπτά κι στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Υλικά για τη γκαναζ
300γρ κουβερτουρα
250 ml γάλα
3 κσ σπορέλαιο για να γυαλίσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα κι μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά κι προσθέτουμε τη κουβερτουρα. Τέλος το σπορέλαιο.
Στόλισμα
Ζαχαρόπαστα λευκή – κόκκινη ( ουρά – μάτια – μύτη)
Σοκολάτα κουβερτουρα λιωμένη για τα κέρατα
Νόστιμη συνταγή από “Theodwra Kermeniwth – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για δες παρακάτω άλλη μια θαυμάσια συνταγή για παστάκια με γεύση πορτοκαλιού πανεύκολα !!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
- 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλιας
- 3 ποτήρια γάλα
- 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
- 2 ποτήρια.ζάχαρη
- 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε μουσκέψει σε λίγο γάλα!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου το ένα ποτήρι ζάχαρη τα τρία ποτήρια γάλα βράζουμε ελαφρά να πήξει!
Το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα!
Σε άλλο κατσαρολάκια βάζουμε την υπόλοιπη σκόνη κρέμα.ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα!
Βράζουμε σε.χαμηλή φωτιά!
Μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στην βανίλια κρέμα!Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες!!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.