Υλικά
- 400gr γιαούρτι στραγγιστό/ 400gr yogurt
- 400gr ζαχαρούχο γάλα/ 400gr sugary milk
- χυμός απο 2 λεμόνια/ the juice of 2 lemons
- ξύσμα απο ένα λεμόνι/ the zest of 1 lemon
Για τη βάση/ Ingredients for the sweet’s base
- 250gr μπισκότα τύπου Digestive/ 250gr Digestive biscuits
- 2 κ.σ. μέλι/ 2 tbs honey
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε στο μίξερ τα μπισκότα και το μέλι και τα κάνουμε ένα ομογενές μείγμα.
2. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Σε 6 ποτήρια στρώνουμε μια στρώση απο το μείγμα αυτό, πάχους περίπου 1 δάχτυλο, στη βάση του καθενός ποτηριού.
3. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά (το γιαούρτι, το γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
4. Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη και βάζουμε μια στρώση πάχους περίπου ενός δαχτύλου σε κάθε ποτήρι, πάνω απο το μείγμα του μπισκότου.
5. Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση του μείγματος μπισκότου και μια κρέμας στο κάθε ποτήρι.
6. Μόλις γεμίσουμε όλα τα ποτήρια, τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σφίξει η κρέμα και τα σερβίρουμε δροσερά με ξύσμα ή φλούδες λεμονιού για γαρνιτούρα!
*Αν θέλετε μπορείτε να παρεμβάλετε ανάμεσα στις στρώσεις σπιτική μαρμελάδα λεμόνι!
*Η συνταγή ήταν απο το post4life