Συνταγές
Ρυζόγαλο είναι το αγαπημένο γλυκάκι μας! Με το εβαπορε γίνεται πιο νόστιμο!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε 2 φλ. ρύζι Καρολίνα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 4 φλ. νερό, ρίχνουμε 1 κτγ. αλάτι και το ρύζι.
Το σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το νεράκι του.
Μετά προσθέτουμε ένα κουτί γάλα εβαπορέ και 2 κουτιά νερό, 1 βανίλια, λίγο μαστίχα, λίγο κάρδαμο και 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και το αφήνουμε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Βάζουμε 2 κτγ. βούτυρο για να δώσει γεύση .
Σε ένα μπολ κτυπάμε 2 κρόκους αβγών με 2 κτσ. ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε στο αυγό λίγο ρυζόγαλο και ανακατεύουμε, μετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά 2 λεπτά και το αποσύρουμε από την φωτιά.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Το ρυζόγαλο με εβαπορέ μου προέκυψε μια μέρα που δεν είχα φρέσκο γάλα και έγινε εξίσου πολύ ωραία.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο από τον Δημ. Σκαρμούτσο
Υλικά
- 100 γρ. ρύζι
- 1200 ml. γάλα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρύζι σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 30-40 λεπτά έως ότου το μείγμα να είναι παχύ και το ρύζι τρυφερό.
Σιγοβράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Για να το αποφύγουμε το σχηματισμό κρούστας, ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια.
Αφού το μείγμα κρυώσει, το μεταφέρουμε σε μεμονωμένα μπολ, τα οποία βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το παραδοσιακό ελληνικό ρυζόγαλο, πασπαλίζοντας με κανέλα.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos