- 6 αυγά
- 2 ποτήρια τσαγιού ζάχαρη
- 2 ποτήρια τσαγιού αλεύρι
- 2 ποτήρια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό (ή ψιλό)
- 1 ποτήρι γάλα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 baking powder
- 2 βανίλιες
Υλικά για το σιρόπι:
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 5 1/2 ποτήρια νερό
- 5 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Χτυπάς τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
2. Προσθέτεις το ξύσμα, το γάλα, το baking powder και τις βανίλιες σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Μόλις αναμειχθούν όλα τα υλικά, προσθέτεις το αλεύρι κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι.
4. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα, στους 180-200°C.
5. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, βράζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνεις τα υλικά να πάρουν μια βράση και μετά σιγοβράζεις για μερικά λεπτά.
6. Αφήνεις την κατσαρόλα στην άκρη να χλιαρίσει, και προσθέτεις το χλιαρό σιρόπι σιγά-σιγά επάνω στο χλιαρό ρεβανί.
Tip 1: Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις το βαθύ ταψί της κουζίνας για να φτιάξεις το γλυκό ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να υπερχειλίσει το σιρόπι όταν το προσθέτεις στο γλυκό.
Tip 2: Πρόσθεσε το σιρόπι σιγά-σιγά με την κουτάλα για να το απορροφάει το γλυκό σταδιακά αλλά και για να μην βγάλει φλούδες.