ΥΛΙΚΑ
500 γρ σιμιγδάλι χονδρό
450 γρ γιαούρτι
200 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
Σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Την απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί (42×38 εκατοστά).
Χαράζουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό.
Όταν αρχίσουν να κοχλάζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι όσο το γλυκό μας είναι καυτό.
Το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: