Συνταγές
Παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού κουνκουάτ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κουμκουάτ όχι πολύ ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και αφήνουμε τα φρουτάκια να στεγνώσουν στο τρυπητό.
Τρυπάμε ένα -ένα με ένα ξυλάκι από σουβλάκι παντού..
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
Μόνο την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες 2 φορές, αφήνουμε να πάρουν βράση ξανασουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Τα αφήνουμε να σουρώσουν καλά στο τρυπητό.
Φτιάχνουμε το σιρόπι,βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κουμκουάτ.
Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτριας έντασης φωτιά και ξαφρίζουμε ενώ προσέχουμε γιατί φουσκώνει και μπορεί να χυθεί έξω.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά.
Πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε σβήνουμε το μάτι και μόλις σταματήσει να κοχλάζει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το γλυκό τελείως
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”