Συνταγές
Μας έπεσαν τα σάλια – Χαλβάς Φαρσάλων ο κλασσικός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Thaleia Gatsa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 κουπες ζαχαρη
2 κουπες κορν φλαουρ
4 κουπες νερο
1/2κουπας ηλιελαιο
1 κουπα αμυγδαλα .
2 βανιλιες
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικο τηγανι καβουρδισα τα αμυγδαλα .
Κρατησα το ενα φλ.ζαχαρης και ενωσα τα υπολοιπα σε ενα μπολ (ζαχαρη ,νερο ,λαδι ,βανιλιεςκαι κορν φλαουρ) .Βάζουμε την ζαχαρη στην κατσαρολα και την εκανα καραμελα (την αφηνουμε τοσο οσο να παρει το χρωμα του μελιου).Μετα ριχνουμε το μειγμα μου και το αφηνουμε να δεσει.
Πριν το κατεβασετε αν θελετε βαζετε και μια κ.σ.βουτυρο για περισσοτερο αρωμα .
(Μην φοβηθητε οταν δειτε την καραμελα να πετρωνει επανερχεται σιγα σιγα οσο πηζει το μειγμα )
Τελος το βαζουμε σε ταψι εριξα και μιση κουπα ζαχαρη στην επιφανεια και το βαζουμε στο γκριλ και 250 βαθμους μεχρι να καραμελωσει η ζαχαρη
Η Συνταγή είναι από Thaleia Gatsa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για παραδοσιακό χαλβά με μπισκότο και σοκολάτα.. Το σπίτι σας θα γεμίσει αρώματα!
ΥΛΙΚΑ
8,5 κιλά ζάχαρη
5 lt νερό
κανέλα, βανίλια από μια πρέζα
3 κιλά νισεστέ
3.750 lt νερό
450 γρ γίδινο βούτυρο
700 γρ λάδι καλαμποκιού
350 γρ αμύγδαλα λευκό
430 γρ κακάο
250 γρ σοκολάτα υγείας
250 γρ σοκολάτα γάλακτος
700 γρ μπισκότο τριμμένο
200 γρ νιφάδες σοκολάτας υγείας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο καζάνι τη ζάχαρη με το νερό, τη κανέλα, την βανίλια και το κακάο σε μέτρια φωτιά
Όταν αφρίσει η ζάχαρη ανακατεύουμε το νισεστέ με το νερό του και το ρίχνουμε στο καζάνι
Μόλις πήξει ρίχνουμε λάδι κυκλικά στο καζάνι και δουλεύουμε με μεγάλη ξύλινη κουτάλα
Προσθέτουμε το βούτυρο και προσέχουμε να μην μας κολλήσει, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε για 20 λεπτά
2 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε 100 γρ νιφάδες σοκολάτας
Δίνουμε χρώμα στην κρούστα σε χαμηλή φωτιά, γυρίζουμε το χαλβά “τούμπα” και τον αδειάζουμε στο ταψί
Γαρνίρουμε με μπισκότο και σοκολάτα
Δείτε περισσότερα : gaog