Συνταγές
Θαυμάσιο, αγαπημένο και γευστικότατο γλυκό! Σπιτικός μπακλαβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Κακουλακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300γρ αμύγδαλο- καρύδι
500γρ βούτυρο αγελαδος
Για το σιρόπι:
650γρ ζάχαρη
400ml νερό
2 στις κανελας
1 πορτοκαλί κομμένο στη μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ταχψί 30×40
Απλώνω τα μισά φύλλα βουτυρωμένα
Στο μουλτι αλεθουμε τους ξηρούς καρπούς (όχι χοντροκομμενα)
Αν θέλω βάζουμε μια κουταλιά κονιάκ
Αδειάζουμε το μείγμα των ξηρών καρπών στο ταψί
Τρίβουμε ένα λεμόνι και ένα πορτοκαλί από πάνω
Συνεχίζουμε την διαδικασία με τα φύλλα μέχρι να τελειώσουν
Τα βουτυρώνουμε καλά
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 15′
Χαραζουμε οριζόντια και κάθετα
Προσθέτουμε στικ γαρύφαλλο
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 1,5 ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι 10′ πριν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο
Προσθέτουμε το σιρόπι στο ζεστό ταψί
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Κακουλακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Παραδοσιακός μπακλαβάς από την Σάμο με τραγανό φύλλο
Η Συνταγή είναι από κ. Theodora Barbari – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το στρογγυλό ταψί
Σιρόπι
1 κ ζάχαρη
Μισο βάζο μέλι
2 κουτ γλυκόζη
1 λεμόνι το Ζουμί
Το βραζουμε 10 λεπτά
3 πακέτα φύλλο
500 γρ καρυδι
500 γρ αμύγδαλα
250 γρ σουσάμι καβουρδισμένο
Τα αλεθουμεστο μουλτι
1 κουτ κανέλα1 κούταλια γαρίφαλο 1 κουτ μασχοκαρυδο
500 γρ ζάχαρη
Δεν λαδώνουμε
Βάζουμε 4 φύλλα ρίχνουμε Λίγο γέμιση
Φύλλο γέμιση φυλλο γέμιση Το κάνουμε 20 φορές Απάνω Στρώνουμε 8 φύλλα και τον κόβουμε κομμάτια
Για το ζεμάτισμα
250 γρ λάδι 250 γρ βούτυρο
Το καίμε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει ελαφρά ρίχνουμε με την κουτάλα λίγο λίγο και αυτό ψήνετε να ελαφρά εκεί που είναι κομμένο τελειώνουμε το ζεματισμα
Όταν ψηθεί Μαι γίνει ξανθό ( στου 150 βαθμούς για δυο ώρες περίπου όπως είναι καυτό και το σιρόπι κρύο το ρίχνουμε κουτάλια κουτάλια
Η Συνταγή είναι από κ. Theodora Barbari – “Μαγειρικές Απολαύσεις”