Συνταγές
Παραδοσιακοί λουκουμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 κουταλιά σούπας μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι καφέ με ζεστό νερό
1 αυγό
3 φλιτζάνια + 1 φλιτζάνι καφέ αλεύρι
2 φλιτζάνια νερό
Για τον σιρόπι
1, 5 φλιτζάνια Ζάχαρη σε σκόνη
1 φλιτζάνι νερό
5-6 σταγόνες λεμονιού
1 φλιτζάνι καφέ με λάδι ( για να βάζουμε το κουταλάκι και να παίρνουμε ζυμη για τηγάνισμα)
Για τηγάνισμα
φυτικό έλαιο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα υλικά για σιρόπι. Το σιρόπι δεν ειναι αραιό.
Σε μπολ βάζουμε τη μαγιά,το αλάτι και ένα φλυτζάκι του καφέ νερό.Αφήνουμε λίγη ώρα να αφρίσει η μαγιά.
Σε δύο φλυτζάνια νερό προσθέτουμε το αλεύρι , το αυγό, τη ζάχαρη και το μείγμα μαγιάς.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Σε τακτά διαστήματα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Τηγανίζουμε σε πολύ λάδι τους λουκουμάδες αφού πάρουμε κομμάτια ζύμης με κουτάλι το οποίο εχουμε βυθίσει σε λάδι .
Μόλις κοκκινίσουν οι λουκουμάδες τους βγάζουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ξαναρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Στο τέλος περιχύνουμε τους λουκουμάδες με σιρόπι.