Γλυκα
Παραδοσιακοί λουκουμάδες Μυτιλήνης με πατάτες – ότι καλύτερο έχετε δοκιμάσει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Οτι πρέπει για τις γιορτές και τα οικογενειακά τραπέζια ! , είναι οι πιο τραγανοί λουκουμάδες που δεν χορταίνεις να φτιάχνεις και να τρώς..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
300 ml. νερό
50 γρ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
για τους λουκουμάδες
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κόρν Φλάουερ
10 γρ. μαγιά ξηρή
125 γρ. πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
520 γρ. χλιαρό νερό από τις πατάτες που βράσαμε
λάδι για τηγάνισμα
για την επικάλυψη
καρύδια χοντροκομμένα
κανέλα
άλειμα κρέμας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή ανακατεύοντας το αλεύρι με το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε προσθέτοντας τη μαγιά. Αφού ανακατέψουμε, ρίχνουμε στο μίγμα το χλιαρό νερό από τις πατάτες που βράσαμε και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος με το μίγμα και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Μετά από αυτό τον χρόνο, και αφού με ένα πηρούνι λιώσουμε τις βρασμένες πατάτες, τις ρίχνουμε στο μπωλ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Οταν το λάδι κάψει, ρίχνουμε ποσότητα από το μίγμα σε μπαλάκια στο τηγάνι.
Οταν οι λουκουμάδες αποκτήσουν χρώμα, τους ρίχνουμε στο μπωλ με το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι κρύο και τους ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια, κανέλα, μέλι και με άλειμα κρέμας κακάο.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “λουκουμάδες” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT