Συνταγές
Φοβερή γαλατόπιτα με ωραία υλικά, γεύση και παρουσίαση! Χωρίς φύλλο, εξαιρετική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
1 ΛΊΤΡΟ ΓΑΛΑ
300 ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΓΕΜΆΤΟ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΧΟΝΤΡΌ
1 1/2 ΜΕ 2 ΠΟΤΉΡΙΑ ΖΆΧΑΡΗ
ΕΞΑΡΤΆΤΑΙ ΠΌΣΟ ΓΛΥΚΙΆ ΤΗΝ ΘΈΛΕΤΕ
4 ΑΥΓΆ
50 ΓΡ. ΒΟΎΤΥΡΟ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΈΛΑ
ΛΙΓΗ ΆΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΆΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΊ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΜΑΖΊ ((ΕΚΤΌΣ ΤΗΝ ΚΑΝΈΛΑ. ))
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΉΞΕΙ ΚΑΛΑ
ΜΌΛΙΣ ΠΉΞΕΙ ΤΗ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΟΛΕΝΟ ΤΑΨΙ ΤΗ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΈΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ΣΤΟΥΣ 180 ΑΕΡΑ
ΑΦΟΎ ΨΗΘΕΊ..ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΆΧΝΗ
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για παραδοσιακή Συνταγή για εύκολη Αποκριάτικη γαλατόπιτα.
Υλικά
2 λίτρα πλήρες γάλα1/4 σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 βούτυρο γάλακτος (250 γρ.)
3 βανίλιες
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1/2 κιλό φύλλο για πίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να βράσει το γάλα. Το μείγμα μας θα είναι πλέον αραιή κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στην κρέμα .
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ή μακρόστενο ταψί φούρνου και απλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα. Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα αλείφουμε με βούτυρο.
Ψήνουμε την πίτα στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 -50 λεπτά, περίπου.
Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : thatslife