Πιτες
Παραδοσιακή Συνταγή για Γκιουζλεμέδες
Υπέροχη συνταγή για Γκιουζλεμέδες από την Μυτιλήνη! Πρόκειται για παραδοσιακά τυροπιτάκια με καταγωγή από την Μικρά Ασία! ( τουρκική λέξη «goz», που σημαίνει «μάτι» -εξαιτίας των φουσκάλων που δημιουργούνται στη ζύμη όταν τηγανιστούν). Ας δούμε μαζί την συνταγή! Υλικά 1 κιλό αλεύρι 1 ποτήρι χλιαρό νερό 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το icookgreek.com.
Υπέροχη συνταγή για Γκιουζλεμέδες από την Μυτιλήνη!
Πρόκειται για παραδοσιακά τυροπιτάκια με καταγωγή από την Μικρά Ασία! ( τουρκική λέξη «goz», που σημαίνει «μάτι» -εξαιτίας των φουσκάλων που δημιουργούνται στη ζύμη όταν τηγανιστούν). Ας δούμε μαζί την συνταγή!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλατι
Για τη γέμιση
1/2 κιλό λευκό τυρί (φέτα κ.λπ.) τριμμένο
2 αυγά
μπόλικο φρέσκο δυόσμο
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και το νερό. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με τα χέρια τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το τριμμένο λευκό τυρί, τα αυγά και τον δυόσμο. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Κόβουμε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια, βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο τους αφήνοντας αρκετό περιθώριο ζύμης γύρω γύρω, και κλείνουμε τα πιτάκια σα φακέλους (πρώτα τις δυο αντικριστές γωνίες κι ύστερα τις άλλες δύο).
Τηγανίζουμε λίγους λίγους τους γκιουζλεμέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε και, αν θέλουμε, τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί, πριν τους σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από το icookgreek.com. Μπείτε για να δείτε και άλλες όμορφες συνταγές!