Συνταγές
Παραδοσιακή συνταγή από τα βάθη της Ανατολής για Τυρόψωμα, με ελληνική φέτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι
200 γρ γάλα
400 γρ νερό
100 γρ ηλιέλαιο
16 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
1,5 κτσ αλάτι
Για την γέμιση
300-400 γρ τυρί φέτα
Για το άλειμμα
1 αυγό
50 γρ γιαούρτι
150 γρ αγελαδινό βούτυρο
Σουσάμι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, το νερό,την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά, το αλεύρι, το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια ωραία ζύμη.Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.
Μετά από 1 ώρα πλάθουμε ξανά λίγο την ζύμη και την χωρίζουμε σε 2 ίσα ζυμάρια.
Βάζουμε μέσα στο ζυμάρι το τυρί και την ανοίγουμε πάνω στο ταψί. Έπειτα την αφήνουμε μέσα στο ταψί για 20 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το αυγό, το γιαούρτι, το λιωμένο αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μετά από 20 λεπτά βουτάμε τα δάχτυλά μας στο μείγμα που φτιάξαμε και δίνουμε στο ζυμάρι σχήμα όπως στο βίντεο.
Έπειτα πασπαλίζουμε από πάνω από το ζυμάρι με το ίδιο μείγμα και προσθέτουμε και το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή μας βγάζει 2 ταψάκια με τυρόψωμα και είναι έτοιμα να τα απολαύστε εσείς και οι αγαπημένοι σας!!
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε την εκτέλεση της Συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL