Υλικά
( 4 μερίδες)
6 μεσαία κρουασάν βουτύρου
1 κ. γλ. βούτυρο (κρύο, από το ψυγείο)
4-5 κ. σ. καστανή, κρυσταλλική ζάχαρη
500 ml φρέσκο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
½ φλιτζάνι ψημένα φιστίκια Αιγίνης ή cashews
½ φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
⅓ φλιτζανιού τριμμένο Ινδοκάρυδο
1 φακελάκι ζάχαρη/βανίλια με άρωμα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση, τα βάζουμε μέσα σ΄ένα ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τα ψήνουμε στους 160º C στον αέρα για10 λεπτά , για να χάσουν την υγρασία τους. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη, και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μικρό πυρέξ και τοποθετούμε τα μισά κρουασάν. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα ξηρών καρπών, σταφίδας και Ινδοκάρυδου.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα κρουασάν, τα φιστίκια, τις σταφίδες και το Ινδοκάρυδο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί κρουασάν φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι με εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Ρίχνουμε το γάλα ζεστό πάνω στα κρουασάν, φροντίζοντας να τα καλύψει τα κρουασάν, την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο φιλέ.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε στους 170º C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε ζεστό, όχι καυτό!