Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό δίχρωμο ρεβανί – καρυδόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ 10 αυγά με 10 κ ζάχαρη 10 λεπτά.
Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 μπώλ.
Στο πρωτο ρίχνουμε 1 κουπα καρύδι τριμένο…3 κουταλιές φρυγανιά..λιγο κονιάκ..1 κουταλιά σουπας μπεικιν..1 κ.κανελα..
Ψηνουμε 10 λεπτα σε 200ο ο φουρνος
Στο άλλο μπώλ ριχνουμε 3 βανιλιες …1 μπέικιν και 5 κουτ.σιμιγδάλι ψιλό …
Βγαζουμε το ταψι απο το φουρνο και με προσοχή ριχνουμε απο πάνω το 2 μιγμα.
Ψήνουμε 30 λεπτα.
Σιρόπι
2 κουπες νερο
2 κουπες ζαχαρη…βραζουμε 5 λεπτα..
Οταν κρυώσει λίγο σιροπιάζουμε..
*Όταν το βγαζεις από το φούρνο το πρώτο μίγμα ξεφουσκώνει, πεφτει λίγο αλλα μετα στο τελος εχει αυτο το αποτελεσμα
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες άλλη μία συνταγή για Παραδοσιακή Καρυδόπιτα!
Υλικά
6 αυγά
200 γραμ ζάχαρη
200 γραμ φρυγανιά τριμμένη
200 γραμ καρύδια τριμμένα
1 κουτ γλυκού κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
λίγο αλάτι
1 κουτ γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη μέ 400 μλ νερό ένα ξυλάκι κανέλα καί λίγο λεμόνι -τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη, μέσα στή φρυγανιά ανακατέψτε την κανέλα γαρύφαλλο το μπέικιν το αλάτι στό τέλος προσθέτουμε τα καρύδια σιγά σιγά ανακατεύοντας. ΑΛΕΥΡΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ .
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 35Χ22 Και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
Σιροπιάζουμε Με χλιαρή την πίτα ζεστό το σιρόπι .
Τέλος, φτιάχνουμε ρεβανί όπως της μαμάς – Τέλειο και εύκολο
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρίνα Κουβελόγλου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
(2 Δόσεις)
1 ποτήρι ζάχαρη,
2 ποτήρια ινδοκαρυδο,
2 μπέικιν,
8 αυγά,
2 ποτήρια αλεύρι,
2 βανίλιες,
1 ποτήρι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι μετά χτυπάμε τα αυγά ,το αλεύρι ,το ινδοκαρυδο,τις βανίλιες και το μπέικιν.
Βουτυρωνουμε καλά το ταψί και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Για το σιρόπι 4 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη και φλούδες λεμονιού..
Όταν το ρεβανί είναι έτοιμο το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρίνα Κουβελόγλου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”