Συνταγές
Φοβερό φαγητό υγιεινό και πεντανόστιμο – σούπα μοσχάρι με ξινό τραχανά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σε χοντρούς κύβους:
-1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
-2 καρότα
-2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες
-2 κρεμμύδια ξερά
-4 φύλλα σέλινο
δεν βάζω πατάτα, γιατί αλλοιώνει, την γεύση, της σούπας
Εκτέλεση
Βράζουμε λίγο το μοσχαρίσιο κρέας και ξαφρίζω. Προσθέτουμε τα λαχανικά μου, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βράζω πολύ καλά.
Βγάζουμε το κρέας, σε μια πιατέλα και στον ζωμό, ρίχνουμε ένα νεροπότηρο, ξινό τραχανά. (όταν μια κατσαρόλα Ν° 28, είναι μέχρι την μέση, με ζωμό).
Αν χρησιμοποιήσουμε μικρότερη κατσαρόλα και υλικά, τότε, μισό νεροπότηρο τραχανά.
Ανακατεύουμε, σιγά- σιγά, να βράσει ο τραχανάς μας, σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε, με το κρέας μας.
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Παραδοσιακή Γλυκιά Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο – Ένα πεντανόστιμο γλυκό από την Καστοριά
ΥΛΙΚΑ:
- 2 φλυτζάνια τραχανά
- ½ κιλό νερό
- 1 κτσ. βούτυρο
- λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Για το σιρόπι: 1 φλυτζάνι νερό
- 1 φλυτζάνι μέλι
- 3 κτσ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το νερό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον τραχανά, το βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη δημιουργηθούν σβώλοι. Το αφήνουμε στην άκρη, μέσα στην κατσαρόλα για μισή ώρα μέχρι να πιεί το νερό.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 36, βάζουμε τον τραχανά και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι, μέχρι να δέσει.
- Όταν σβήσουμε το φούρνο με τον τραχανά, ρίχνουμε το σιρόπι και το ξαναβάζουμε στο σβησμένο φούρνο ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.