Συνταγές
Παραδοσιακές πάστες ρολάκια με σοκολάτα, σαντιγί και καρύδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
120 γρ καρύδα τριμμένη
900 γρ γάλα πλήρες
270 γρ ζάχαρη
3 κσ κακάο
75 γρ αλεύρι
75 γρ κορν φλάουρ
1 κσ υγρή βανίλια
50 γρ βούτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος 35%
70 γρ ζάχαρη άχνη
σε ένα ταψί 30 επί 40 στο ταψί του φούρνου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το αλείφουμε πάρα πολύ καλά με βούτυρο
Ρίχνουμε από πάνω την καρύδα να πάει παντού να καλύψει όλη την επιφάνεια
Το βάζουμε στο ψυγείο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει καλά η κρέμα και να μη νιώθουμε στην γεύση το αλεύρι
Κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο και όπως είναι καυτή η κρέμα βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και τη ρίχνουμε πάνω στην καρύδα
Τη στρώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα. Και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Μετά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί ρίχνοντας σταδιακά και τη ζάχαρη άχνη βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την σαντιγί μετά με ένα μαχαίρι χαράζουμε σε λωρίδες και με την βοήθεια μιας σπατουλας σιγά σιγά τυλιγουμε σε ρολο.
Με τη βοήθεια της σπατουλας τα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε και την υπόλοιπη καρύδα από πάνω.
Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.