Συνταγές
Λαδερό φαγητό για σήμερα… Αρακάς γιαχνί στην κατσαρόλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν θέλαμε κοκκινιστό αρακά διότι χτες είχαμε τά γεμιστά οπότε όχι άλλο κόκκινο.
Σωταρουμε 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μισό πράσο σέ φετουλες μέσα σε μισή κούπα ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσει αρκετά
ρίχνουμε 420 γρμ αρακά κατεψυγμένο όπου πρώτα ξεπλενω μέσα σε σουρωτηρι, 1 καρότο σέ φετουλες, μισή πιπεριά Φλωρίνης σέ φετουλες, μισό Κολοκυθακι πράσινο σέ φετουλες, 1 μεγάλη πατάτα σέ φετουλες, αλατοπιπερο ρίγανη τζιτζερ σέ σκόνη κουρκουμά πάπρικα γλυκιά και λίγο μοσχοκάρυδο. Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ίσα με μισή κούπα,1 φέτα λεμόνι όπου στο τέλος αφαιρώ
2 ποτήρια νερό 1 λαχανόσουπα δική μου και βράζω το φαγητό για 30′ σε μέτρια φωτιά προς σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με το Λαδάκι του.
Όποιος θέλει βάζει στο πιάτο και λίγο χυμό λεμονιού
Συνοδεύεται με τυρί φέτα και λίγη κασεροπιτα από το φούρνο το πρωί..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για παραδοσιακά Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα από την Μάνη.
Συνταγή από olivemagazine
Υλικά
500γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 κιλό χόρτα άγρια και αρωματικά (ραδίκια, ζοχοί, σταμναγκάθι, καυκαλήθρα, μυρώνια, κ.λπ.), πλυμένα και χοντροκομμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι καλό παρθένο ελαιόλαδο
λίγη τριμμένη πιπεριά κόκκινη, καυτερή (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα φασόλια για 2 λεπτά και τα σουρώνετε. Τα ξαναβάζετε να βράσουν σε αρκετό νερό για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
Προσθέτετε τα φασόλια, με όσο νερό χρειάζεται να γίνει το φαγητό ζουμερό. Ανακατεύετε το φαγητό προσεκτικά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : olivemagazine