Συνταγές
Κερκυραϊκή παστιτσάδα – Μυρωδιές και αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2κg μοσχάρι χτένι
3κρεμμύδια 3σκ.σκόρδο
500 γρ ζυμαρικά για παστίτσιο
100ml ελαιόλαδο,50γρβούτυρο γάλακτος
150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ.ντομάτα Κον κασέ
1κ.σ.πελτέ ντομάτας
200ml κόκκινο κρασί Μπρούσκο
Μπαχαρικά:
2φύλλα δάφνης
1κ.γ.ζάχαρη
1ξύλο κανέλας
1κ.γμοσχοκάρυδο
1κ.γ.καπνιστή πάπρικα
Κουκουτσάκια πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά,τα σουρώνουμε κ τα σωταρουμε με βούτυρο αγελαδινό κ τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λαδάκι αλευρώνουμε το μοσχάρι κ το θωρακίζουμε από κάθε πλευρά.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κ τα σκόρδα ψιλοκομμένα Ριχνουμε τον πελτέ να κάψει,το Κον κασέ, σβήνουμε με το κρασί κ αφήνουμε να εξατμιστεί ρίχνουμε τα μπαχαρικά , νεράκι κλείνουμε την χύτρα κ αφήνουμε να βράσει για 1ώρα
Ανοίγουμε την χύτρα ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Παραδοσιακά καλτσούνια κατευθείαν από Κρήτη .
Η Συνταγή είναι της κ. Zoe Koun – “Pastry Designs Group“.
Υλικά:
1 ποτήρι φυτίνη,
1 ποτήρι ζάχαρη ,
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό,
1 φλιτζανάκι κονιάκ,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ( σκόνη),
3 μεγάλα ή 4 μικρά αυγά και
αλεύρι όσο σηκώσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου 1 κιλό για όλες τις χρήσεις. Η ζύμη να είναι μαλακή. Λιώνουμε τη φυτίνη και διαλύουμε πρώτα όλα τα υγρά ανακατεύοντάς τα με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανοίγουμε σε μικρά λεπτά φυλλαράκια και βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση. Κλείνουμε με τη ζύμη γύρω γύρω, αφήνοντας το κέντρο κενό. Αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ,μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Υλικά και εκτέλεση για τη γέμιση:
Ενάμιση κιλό μυζήθρα ανάλατη ( ανθότυρο ), 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 μικρά αυγά.
Διαλύουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι της κ. Zoe Koun – “Pastry Designs Group“.