Συνταγές
Σπιτικά churros – μια ισπανική παραλλαγή των λουκουμάδων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βαζουμε 100 γραμμάρια βούτυρο και αφήνω να λιώσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτω 250 ml νερό και Αφήνω να ζεσταθούν προσθέτω 30 γραμμάρια ζάχαρη, 1 Καλή πρεζα αλάτι και Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, στο τέλος προσθέτουμε 130 γραμμάρια Αλεύρι
Ανακατεύοντας κατεβάζω απο την φωτιά, χτυπάμε 3 αυγά με 15 ml υγρή βανίλια και τα προσθέτω σιγά σιγά και σταδιακά στο μείγμα τής κατσαρόλας μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ελαστική ζύμη τοποθετω την ζύμη τον churros σε σακούλα του κορνε μαζί με την μύτη του κορνε
τα τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμενω λάδι κόβοντας κάθε φορά με ένα μικρό μαχαίρι
τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν απο όλες της πλευρές. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η τα βουτάμε σε ζάχαρη με κανέλα
Τα Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα για να τα βουτάμε μέσα και μούρλιααααα
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Παραδοσιακά αμυγδαλωτά Καμπανούλες με απίθανη νόστιμη γεύση .
Υλικά
520γρ αμύγδαλο ψίχα τριμμένο πούδρα
3 ασπράδια αυγού
1 φλυτζανακι του καφε ψιλο σιμιγδαλι
1 κρόκο αυγού
Μια πρεζα αλάτι
45γρ ανθόνερο
1 βανίλια
50γρ άχνη
Πασπάλισμα
Ανθόνερο άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί τους δίνουμε σχήμα και τα ακουμπάμε σε αντί κολλητικό χαρτί και λαμαρίνα ψήνουμε για 30 λεπτά 130 βαθμους αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν πάνω και κάτω.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και μετα ψεκάζουμε με ανθόνερο και τα περνάμε από άχνη ζάχαρη.
Περισσότερα στο : mageirikesapolauseis
Δες και αυτή τη συνταγή για Χειροποίητα παραδοσιακά Αμυγδαλωτά Μυτιλήνης :
Υλικά
2 κιλα αμυγδαλοψιχα ασπρισμενη
3 κιλα ζαχαρη
1 κιλο ανθονερο
3/4 ζαχαρη αχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κουπα βαζουμε αμυγδαλα και την ζαχαρη και χτυπαμε στην μπαντομηχανη να γινει σκονη.
Ριχνουμε ανθονερο και ζυμωνουμε.
Το ξαναπερναμε αλλες δυο φορες απο την μπαντομηχανη.
Τα φτιαχνουμε σε διαφορα σχεδια και τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.
cookpad