Συνταγές
Γιατί παρέα χωρίς αφράτο και γευστικό κέικ μπανάνα, σοκολάτα δεν γίνεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγά
1μιση κουπα ζάχαρη(250 γρ.)
1 κουπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
500 γρ.αλευρι ανακατεμενο με ενα φακελακι μπεικιν,ξύσμα απο ενα πορτοκάλι και 1 κούπα τριμμένη σοκολάτα
2 ώριμες μπανάνες και μισή κουπα αποξηραμένες
Εκτέλεση
Χτύπησουμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν.
Εριξα τα υγρα,τα στερεα και τέλος ερίξα τις μπανάνες που ειχα λιώσει με ενα πιρούνι
ανακάτεψα με μια μαρίζ,εριξα και τις αποξηραμένες.
ριξουμε το μίγμα σε 32άρι ταψί και έψησα στους 180 αντιστάσεις για 55 λεπτά
Φούσκωσε, έγινε αφράτο και πολύ γευστικό.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Παρά μα πάρα πολύ ωραίο Κέικ με κακάο και τυρί κρέμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
• 5 αυγά
• 230 g ζάχαρη
• 125 ml ηλιέλαιο
• 125 ml σόδα
• 325 g αλεύρι
• 25 γρ. κακάο
• 1/2 φακελάκι βανίλια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
• 500 γραμμάρια κρέμα τυρί
• 2 αυγά
• 70 γρ. ζάχαρη
• 20 γρ. κορν φλάουρ
• 1 βανίλια
Εκτέλεση
1. Αρχικά προετοιμάζουμε τη βάση, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ αρχίζουμε να χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, τη σόδα, το αλεύρι λίγο κάθε φορά και το κακάο. Ενσωματώνουμε απαλά τα ασπράδια αυγών με μια σπάτουλα.
2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψάκι 35×35 , καλυμμένο με λαδόχαρτο.
3. Σε αυτό το σημείο ετοιμάζουμε την κρέμα με τυρί. Σε ένα μπολ, χτυπήστε 500 γραμμάρια τυρί με τη ζάχαρη και πάντα ανακατεύοντας προσθέστε αυγά, βανίλια και κορν φλάουρ. Βάλτε την κρέμα σε ένα κορνε και φτιάξτε ένα λευκό πλέγμα πάνω από το γλυκό .
4. Ψήνουμε σε φούρνο αερόθερμο που έχει προθερμανθεί στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά .