Συνταγές
Πανεύκολη, ελαφριά και πολύ οικονομική τούρτα – Γιατί η Κυριακή θέλει το γλυκό της…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ντινα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μια συσκευασία παντεσπάνι έτοιμο
Ένα πακέτο κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης ( την εκτέλεση που λέει στο πακέτο)
Μια κρέμα γάλακτος 200γρ. Και μια κουβερτουρα 125 γρ.τρουφα.
Εκτέλεση
Βάζουμε εναλλάξ παντεσπάνι με κρέμα και αν θέλουμε ανάμεσα στις στρώσεις γλυκό σταφύλι).
Το παντεσπάνι το ραντίζω με λίγο λικέρ ή κονιάκ.
Στα μικροκύματα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με την κουβερτουρα μαζί τα ανακατεύω καλά και το ρίχνω από πάνω
μετά προαιρετικά τρούφα της αρεσκείας σας και ψυγείο για δύο περίπου ώρες.
Η Συνταγή είναι από Ντινα Βλάχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για παντεσπανι σοκολατενιο φουντουκιου
Υλικά
170 γραμ. βούτυρο(μαλακό)
150 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. μέλι
2 Βανίλιες
6 Αυγά
150 γραμ. αλέυρι
75 γραμ.αλεσμένο φουντούκι
50 γραμ. Κακάο (σκόνη)
Για την φόρμα
Βούτυρο
Σιμιγδάλι
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, το μέλι, τις βανίλιες και τα αυγά.
Ρίχνουμε μέσα το φουντούκι, το κακάο, το αλέυρι και χτυπάμε για ακόμη λίγο.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα στενόμακρυ ή στρογγυλή και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία.